Evită bolile contagioase din ștranduri și piscine

În sezonul cald, nimic nu este mai plăcut decât o zi relaxantă petrecută la ștrand sau la piscină. Cu toate acestea, o zi de distracție în apa însorită poate fi umbrită de riscul de a contracta boli contagioase, cum ar fi infecțiile fungice, bacteriene sau virale. Pentru a te bucura de momente plăcute în apă fără a-ți pune sănătatea în pericol, iată câteva sfaturi importante pentru a evita bolile contagioase în ștranduri și piscine.

1. Duș înainte și după înot

Un pas simplu, dar esențial, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire în piscine și ștranduri este să faci un duș complet înainte și după ce intri în apă. Acest lucru ajută la îndepărtarea bacteriilor, fungilor și altor agenți patogeni de pe piele și previne răspândirea lor în apa împărțită cu alți oameni.

2. Folosește costume de baie curate și proaspete

Costumele de baie umede și murdare pot fi un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor. Asigură-te că folosești costume de baie curate și proaspete de fiecare dată când mergi la piscină sau la ștrand și spală-le întotdeauna după fiecare utilizare.

3. Evită înghițirea apei din piscină

Chiar dacă apa din piscină este tratată cu substanțe chimice pentru a ucide bacteriile, înghițirea apei poate totuși să crească riscul de îmbolnăvire. Încearcă să eviți înghițirea apei și să îți menții capul deasupra nivelului apei pe cât posibil.

4. Respectă regulile de igienă și siguranță

Înainte de a intra în apă, citește și respectă regulile de igienă și siguranță ale ștrandului sau piscinei. Aceste reguli pot include să faci un duș înainte de a intra în apă, să folosești șlapi de piscină pentru a preveni infectarea cu veruci plantare și să nu intri în apă dacă ai o rană deschisă sau o infecție cutanată.

5. Alege locuri de înot curate și bine întreținute

Atunci când alegi un ștrand sau o piscină, asigură-te că este curat și bine întreținut. Apa trebuie să fie limpede și să nu prezinte mirosuri neplăcute, iar facilitățile sanitare trebuie să fie în stare bună de funcționare. Dacă observi orice semn de neglijență sau nerespectare a igienei, este mai bine să cauți un alt loc de înot.

6. Fii atent la simptomele de infectare

Dacă, după ce ai ieșit din apă, observi orice simptom neobișnuit, cum ar fi mâncărimi, iritații sau erupții cutanate, este important să consulți un medic cât mai curând posibil. Aceste simptome ar putea indica o infecție fungică sau bacteriană și trebuie tratate prompt pentru a preveni răspândirea sau agravarea bolii.

Concluzie

Evitarea bolilor contagioase în ștranduri și piscine poate fi relativ simplă, cu condiția să respecți regulile de igienă și să fii atent la igiena personală. Prin urmare, asigură-te că urmezi sfaturile de mai sus pentru a te bucura de momente plăcute în apă fără grija îmbolnăvirii și a menține sănătatea ta și a celor din jur.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *